Au inceput taberele 2016

Centrul Ocupațional Pentru Persoane cu Dizabilitați Sibiu, organizează anual, tabere pentru persoanele cu dizabilitați din Centru, in perioada iunie-septembrie.

Insoțitori sunt doi angajați și eventual un voluntar (in funcție de numărul și dizabilitatea persoanelor beneficiare),iar deplasăriile le efectuam cu microbuzul (de 9 locuri).

Locațiile sunt alese de angajați și sunt din cele mai diverse; pentru anul 2016 s-au selectat locațiile: Delta Dunării, Maramureș, Timișoara, Bucovina, Sibiel. Grupele sunt stabilite de persoanele cu dizabilități, care aleg singuri cu cine vor sa mearga; tot lor li se oferă posibilitatea de a-și selecta locația în care iși doresc să participe la tabără. Acest lucru contribuie la responsabilizarea persoanelor beneficiare și la creșterea unității grupului din care fac parte; anul acesta, prima tabară a fost organizată în Delta Dunării, unde toata lumea, beneficiari și angajați ai Centrului, s-a simțit minunat.

Scopul taberelor noastre este acela de integrare in societate, stimularea independenței și autonomiei persoanale, dezvoltarea relațiilor interpersonale între beneficiari, imbogățirea cunoștințelor prin vizitarea anumitor obiective turistice, precum si un moment de respiro pentru părinți.

foto1-diakoniewwerk  foto2-diakoniewerk

foto3-diakoniewerk  foto4-diakoniewerk

foto5-diakoniewerk