Deplasări, performance de muzică şi dans

Sâmbătă, 28 mai și duminică, 29 mai, de la ora 19.00, la Biserica Evanghelica Sf. Ioan, Sibiu, a avut loc spectacolul „De/plasări”, spectacol inedit din domeniul performance art, care are în centru subiectul „Nebunii”, tratat atât din perspectivă artistică, cât și științifică. La spectacol, printre protagonişti s-au numarat şi beneficiari ai Centrului Diakoniewerk. Proiectul a fost inițiat de Teresa Leonhard, o artistă austriacă, stabilită la Sibiu din anul 2015. 

Acest proiect s-a concentrat, în special, pe participarea oamenilor cu dizabilități în calitatea lor de indivizi creatori de artă și cultură.

Coregrafia performance-ului  a fost rezultatul creativ al celor  28 de artiști dintre care jumătate sunt elevii de clasa a 5-a de la Colegiul Brukenthal, iar cealaltă jumătate, persoane cu dizabilități din Centrul Diakoniewerk. Artiștii din cadrul proiectului au fost acompaniați  de cvartetul INIMa,organista bisericii evanghelice, Brita Leutert, și un cor bizantin condus de Alexandru Ioniță.

rinți.

performance-diakoniewerk dans-diakoniewerk